Summertime! Breng je
communicatie op kruissnelheid!

Wist je dat je doelgroep meer dan 200% actiever is op social media tijdens de zomer? Ze hebben nu veel meer tijd te spenderen én vertonen een grotere koopbereidheid. Kortom, de zomer is een waar cadeau voor iedere marketeer in B2C.

Summertime! Breng je communicatie op kruissnelheid!
Jean-Louis van Nunen
Jean-Louis van Nunen 2 juli 2024 3 min leestijd
Content

Now boarding:

Jouw rechtstreekse vlucht naar meer followers en likes!

Jawel, posts en shares verdubbelen zowaar in de zomermaanden tov andere seizoenen. Zet daarom voluit in op je socials deze zomer. Tip: wedstrijden scoren followers! Gebruik de left-overs van je lentepromotie of festivaltickets voor een contest op Instagram, dat maakt iedereen gelukkig. Mensen zijn meer relaxed nu, communiceer dus gerust wat amicaler met ze en verhoog zo de interactie.

Tijdens de zomermaanden posten en delen mensen op sociale media bijna het dubbele tov andere seizoenen. Facebook, Instagram en X zijn de ‘big 3’ sociale media. De favoriete categorieën (voor het sharen van content) van gebruikers zijn: Familie en vrienden (32%), Buitenactiviteiten (13%), Eten en restaurants (13%), Reizen (11%), Vrije tijd (9%) en Mode (9%).

Ready for take-off: 

Maak je klaar voor videoshoots

Jouw merk laten shinen tijdens een BBQ-setting bij zonsondergang of eerder met een frisse beachlook voor een Insta-story? Maak maximaal gebruik van het natuurlijke licht en het levendige kleurenpallet van de (na)zomer. Augustus tem oktober zijn vaak nog ideale maanden voor buitenopnames. Schiet nu in ACTIE!

Sit back & relax

Nieuwe ervaringen zijn een bron van creativiteit en nieuwe ideeën.

Een muziekfestival, een lokaal volksfeest of een foodfestival op dat pittoreske dorpsplein? Laat je heerlijk inspireren en wie weet borrelt jouw zomeractie voor volgend jaar wel al naar boven.

Vlucht gemist?

No worries!

Te laat voor je zomeractie? No panic! Back2School, herfstpromo’s, Halloween, Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar staan binnen enkele maanden al op je te wachten. Wat je campagne ook is, maak ze extra succesvol met onze visuele en strategische ondersteuning.

😎Zomertip:

Boost je brand awareness door eventsponsoring

Het sponsoren van bv een festival of sportevenement is een geweldige manier om je brand awareness te vergroten en in direct contact te komen met potentiële klanten. We geven je nog enkele tips mee:


  • Maximise exposure. Speel je sponsoring maximaal uit: brei er een campagne ronden integreer ze volop in je communicatie.

  • Creëer touchpoints. Laat bezoekers gemakkelijk contact met je leggen door bv een stand met een leuke interactie of deel originele giveaways uit.

  • Follow-up na het event. Zorg voor een goede aftermovie. In combinatie met mooie productshots kun je je movie zelfs nadien nog gebruiken als online commercial.

Neem voor jouw volgende promotie of campagne gerust
contact op met Jean-Louis die samen met het IOTTA-team
altijd het maximale uit iedere communicatie weet te halen.