Honda Engines: een beursstand met superpower

Lees hoe we met een doordachte strategie, innovatief standdesign en thematische contentcreatie van de Honda engines beursstand een absoluut verkoopsucces hebben gemaakt.

Bauma: the big one!

Met 3200 exposanten en bijna 500.000 bezoekers is de Bauma beurs in München dé absolute wereldleider voor de bouwindustrie, waar het bij iedere editie weer een gevecht is voor iedere vierkante meter. Bauma opent om de 3 jaar zijn deuren, maar bij IOTTA zijn we dan al bijna 2 jaar in voorbereiding. In nauwe samenwerking met Honda Engines negotiëren wij de oppervlakte, staan we in voor het ontwerp en de bouw van de stand, zorgen voor alle logistieke zaken en regelen alles tot en met het chocolaatje bij de koffie.

Het ontwerp

We hadden veel boodschappen te communiceren, van elektrisch aangedreven motoren over field cases tot een innovatief batterijsysteem. Daarom besloten we om een LED wall van bijna 10m breed en 5m hoog als centerpiece in het ontwerp te plaatsen in combinatie met fysieke demonstratiemodellen om hands-on sales te stimuleren. Om de rode brandcolor van Honda te benadrukken werden onder ieder meubel en onder de vloerrand rode indirecte verlichting geplaatst.

Thematische content creatie

Field cases waren een groot onderdeel van de content die op de LED wall wilden tonen, met als overkoepelend thema: “Superpower supporting superheroes”. Want de mensen die dagdagelijks de Honda motoren gebruiken zijn de échte superheroes en die worden ondersteund door de superpowers van de Honda engines. Zoals bijvoorbeeld bij de brandweer, maar ook bij de bouw van windmolens of de aanleg van spoorwegen.

Het toonbeeld van product display

Honda produceert geen constructie apparaten en omwille van concurrentievermenging konden we geen bestaande apparaten gebruiken om onze nieuwe elektrische engines op te monteren. Dus kwamen we met het plan om een gestileerde versie van een trilstamper en trilplaat te maken volledig uit plexiglas zodat alle aandacht naar de engine zou gaan en niet naar de apparaten. Onze plexi’s waren een instant hit en vliegen ondertussen van beurs naar beurs over de hele wereld.

Meer bezoekers, meer leads

Met maar liefst 18 hallen en gigantische buitenterreinen is het belangrijk om zoveel mogelijk op te vallen, dus plaatsten we op strategische punten in de corridors 5m lange light walls om er voor te zorgen dan we zoveel mogelijk bezoekers op de stand kregen.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.