Honda Genuine Oil: een goed gesmeerde rebranding

De rebranding van Honda Genuine Oil is een absoluut verkoopsucces te noemen met een stijging van maar liefst 120%. Het volledige traject van logodesign tot instore display verliep dan ook als een goed gesmeerde machine.

The shield, het logo met instant protectie

De volledige rebranding valt of staat bij het logo, er is dan ook veel nadruk gelegd op het logo-traject. Het resultaat is “The shield”, een krachtig logo, dat zowel kwaliteit als bescherming uitstraalt en perfect Honda brand compliant is.

Een krachtige visual aan mach 1

De visual moet alle Honda motorrijders direct kunnen aanspreken, ongeacht het type motor. Daarom kozen we er voor om een krachtige abstracte stadsomgeving te creëren waarbij de achterkant van een motorrijder en de motor centraal in het beeld staan. Nadat we de motorrijder op locatie hadden geschoten konden we aan de slag in de post-productie, waar we het gaspedaal intrapten om maximale snelheid in de visual te krijgen.

Een label dat van iedere fles een must-have maakt

Het label op de oliefles is veruit het belangrijkste communicatiekanaal. We wilden een label met een krachtige branding en voldoende onderscheidend vermogen tov de concurrentie. Verder moest de lay-out ook sterk genoeg zijn om te kunnen dienen voor de olie van de andere Honda divisies zoals Honda Car en Honda Marine. Na een grondige studie op vorm, beeld, typografie en iconografie hadden we het ultieme label dat kwaliteit uitstraalt en de aandacht trekt, een échte shelf-grabber.

Een tailormade display voor ultieme bescherming

Om de instore verkoop bij de dealers te stimuleren wilden we de nieuwe line-up samen met de Honda Care producten laten shinen in hun eigen display. Het is een echte eyecatcher geworden met de typische Honda brandcolors en de krachtige visuals aan de zijkanten.

White-knuckle communicatie

We wilden zoveel mogelijk displays bij dealers in heel Europa krijgen en we hadden veel boodschappen te communiceren: de rebranding, het nieuwe Honda Genuine Oil label en de nieuwe display. Dit vroeg om een soft approach. Voor de dealers creëerden we het magazine “The performance special” met zowel Honda Genuine Oil branded- en editorial content.

Daarnaast stuurden we een golf van 3 e-mailings naar de dealers in alle landen met telkens een interval van 1 week. De eerste mailing om de voordelen van de vernieuwde Honda Genuine Oil te communiceren, een tweede om de Care producten onder de aandacht te brengen en in de laatste mailing kondigden we onze nieuwe display aan met een keynote-video, die te bekijken was op een dedicated website waar de dealers ook meteen konden intekenen op de display.

De keynote presentatie

De videopresentatie was het medium bij uitstek om de rebranding, het nieuwe Honda Genuine Oil label en de nieuwe display te communiceren en dat in slechts 2 minuten. Deze keer geen presentatie voor een green-key door een sales rep, maar een opslagloods vol met Honda motoren met de marketing manager als host, wat de presentatie veel meer authenticiteit gaf. Omdat de brandcolors van Honda Motorcycle zwart en rood zijn, filmden we alles ’s avonds en ’s nachts in een volledig donkere loods waarbij we met colorgrading alle rode elementen extra hebben geaccentueerd.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.