PortoCruz: Hoe een online how-to video een nationale tv-spot werd

De meerwaarde van IOTTA at it’s best, lees hoe we een eenvoudige how-to-make-a-cocktail video vlotjes mixten tot een nationale tv spot.

De briefing: 4 how-to-video’s voor 2 doelgroepen.

Maak 4 video’s over hoe je de perfecte Porto cocktail met de 4 porto dranken van PortoCruz.
Pink en White voor een jonger publiek en Ruby en Tawny voor de klassiekere portodrinker.

Onze approach: beach vs rooftop party

Voor het jongere publiek wilden we een beach vibe creëren en een nighttime rooftop party voor de klassiekere porto’s. Om een consistentie merkbeleving te bekomen hebben we voor al de 4 video’s met bijna identieke camerastandpunten gewerkt.

De uitvoering

Om zo efficiënt mogelijk te werken creëerden we in onze studio een beach setting dmv witte steigerplanken, onze Profoto voor daglicht te simuleren en een combinatie van blue- en greenkey om later de zee achter te monteren.
Zo konden we de shots van de White en de Pink perfect synchroon opnemen. Voor de rooftop setting verwisselden we de witte planken voor donkere en verhuisden we de lampen naar de zijkant van de set voor een laaghangend zonnetje.

Het eindresultaat

Door te kiezen voor een day & night setting, greenkey, de juiste belichting en dito cameralenzen, een snappy editing en clever sounddesign wisten we een eenvoudige how-to te upgraden naar 4 kwalitatieve productvideo’s met veel potential outreach. Het bewijs? De video voor PortoCruz Pink ging nationaal als sponsored commercial voor Gert Late night en de Cook & Verhulst show. Minimum input, maximum exposure, just the way we like it!

De resultaten:

53600
Views socials
25
Gebruikte sinaasappels
427000
Views Gert Late Night

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw content ook naar een hoger niveau tillen?

Video

Je video laten opvallen in de eindeloze stroom van posts

Social media

Scrollen, liken, sharen… laat je socials scoren!

Branding

Merkidentiteit,
Packaging…