Henny’s: haantje de voorste in salescijfers

Ontdek hoe de lancering van het nieuw kippensnackmerk Henny’s de kip met het gouden ei werd, want dankzij een sterke brandname, originele branding en slimme go-to-market strategie kreeg het merk binnen no-time vleugels.

Niet zomaar een naam

De familie Coussens produceert verse en diepgevroren gevogelteproducten onder de naam Hofkip, gekend bij slagers, grootkeukens, frituristen en ook als private label, maar nog niet bij de consument. Enter IOTTA, met de opdracht om een nieuw consumentenmerk in de markt te zetten, te beginnen met het bedenken van een naam en logo.

De kracht van storytelling

De favoriete kipsnacks bij kinderen en Gen Z in de frituur zijn kipnuggets en kippenboutjes. Voor de positionering van Henny’s kozen we er dan ook voor om van onze Henny’s kipjes grappige deugnieten van te maken die graag practical jokes met elkaar uit halen. Deze stories zouden de rode draad vormen doorheen de communicatie.

De Henny’s packaging: échte hoogvliegers in de frituur

Zien eten doet eten en zeker in de frituur, daarom was de vormgeving van de packaging van cruciaal belang voor het succes van het nieuwe merk. Omdat concurrerende merken in de frituur vooral veel oranje en rood gebruiken, hebben wij er bij het logo-trajact al voor gekozen om blauw als brandcolor te nemen, samen met enkele steunkleuren. Deze sterke brand identity samen met onze storytelling zorgde er voor dat we zowel in- als op de toog er uit springen.

Een site voor business & consumer

We zetten de Henny’s beleving online verder op de site waar consumenten kunnen zoeken naar een Henny’s frituur of de top 10 favoriete NetChix films kunnen bekijken. Frituristen kunnen er zich dan weer een Henny’s vertegenwoordiger contacteren en promotiemateriaal te bestellen.

Kiplekkere B2B communicatie

Om het merk stevig te installeren bij frituristen werden er intensief geadverteerd
in alle gespecialiseerde media en banners geplaatst op hun online bestelplatform.

Een beursstand om van te smullen

Om de frituristen te overtuigen van de premium kwaliteit van de snacks creëerden we een beursstand in de vorm van een dorpsplein met een frietbarak inclusief snackmuur van waaruit de snacks geproefd en goed bevonden konden worden. Om nog meer bezoekers op de stand te krijgen creëerden we een selfiecorner waar frituristen een selfie konden nemen met onze kipjes om te posten op hun socials. Deze bron van user-generated content zorgde voor extra boost in de brandrecognition van het nieuwe merk.

In-store communicatie

De beslissing over wat te kiezen bij je frieten maak je altijd in de frituur zelf. Een goed doordachte in-store communicatie was dus cruciaal voor Henny’s om de doelgroep te verleiden. We gingen all-in met tv-screens, wobblers, posters, plafondhangers, counterdisplays, raamstickers etc… om onze guitige kipjes te communiceren.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.