Beursstand: hét vlaggenschip voor jouw merk

Opvallen en impact creëren dat is de boodschap bij iedere beurs, want je wilt zoveel mogelijk bezoekers naar je stand krijgen om zoveel mogelijk sales en leads binnen te halen. Om dat te bereiken halen we alles uit de kast, 5 meter hoge visuals, eyecatchers, een LED-wall van 50m2, whatever it takes!

Beursstand

Hoe we van jouw beursstand een sales machine maken:

1) Een doordacht beursstand ontwerp dat met alles rekening houdt

Om zo efficiënt mogelijk te werken start iedere beursstand ontwerp bij IOTTA met een schets. Na de briefing beginnen we eerst met een grid te maken van het vloerplan zodat alle schetsen direct op schaal worden gemaakt, zo kunnen we al snel zien of een ontwerp werkt zonder tijd- en geldrovende renders te moeten maken, dit gebeurd pas wanneer het stand ontwerp definitief is gekozen.

Wat je moet weten bij jouw volgende beursdeelname:

  • Communiceer één main message en houd alle andere boodschappen second degree
  • Een hoekstand is de sweetspot tussen hoge exposure en lage kosten 
  • Wees er vroeg bij en bekijk de trafficflow van de beurs om de perfecte locatie te hebben
  • Bezoekers naar je stand trekken doe je ook voor de beurs
  • Verhoog je bezoekers door gebruik te maken van krachtige visuals, slim kleurgebruik en doordachte verlichting
  • Trek je beursstand door naar de socials door hem Instagrammable te maken
  • Giveaways op de beurs zijn een middel en geen doel, door ze slim in te zetten versterken ze je merkperceptie en leveren ze meer leads op

2) Technische know-how door meer dan 30 jaar ervaring

Wanneer we een goedgekeurd ontwerp hebben is het tijd voor het technische plan. Hoeveel stopcontacten moeten er zijn? Hoeveel kilo mogen we in de lucht hangen? Hebben we een verhoogde vloer nodig voor de watertoevoer? Moeten we een doorkijk voorzien volgens het calamiteitenplan?

Het technische plan geeft antwoord op alle technische vragen. Het is niet zomaar een plattegrond van de stand maar een gedetailleerd werkdocument die de basis vormt om de stand op te kunnen bouwen. Klinkt complex? Dat is het ook, maar bij IOTTA kan je vertrouwen meer dan 30 jaar kennis in standenbouw.

3) Stopping power creëeren

Binnen 3 seconden beslist een gemiddelde bezoeker of hij jouw beursstand bezoekt of niet. In deze 3 tellen moet je hem kunnen bereiken, zijn interesse opwekken en hem op je stand zien te krijgen. En je bent niet alleen, alle standhouders schreeuwen voor zijn aandacht.

Disruptie is dan ook key bij een beursdeelname, bijvoorbeeld door gebruik te maken van bewegende beelden via tv-schermen maar tegenwoordig vaker met een LED-wall. Deze lenen zich perfect om stoppingpower te generen, maar het komt allemaal neer op de juiste content. Geen powerpoint of slideshow, maar dynamische, up-tempo content die de bezoeker vastgrijpt ongeacht wanneer deze voorbij loopt. Een mooi voorbeeld is onze Honda stand met zijn LEDwall van 5 x 10 meter en hiermee alle passerende ogen op de stand richtte.

4) Je merkbeleving versterken

Ga voor 1 boodschap en 1 thema waar je de focus op legt. Zorg er dan ook voor dat je dit visualiseert met een krachtig campagne beeld, dat je zowel voor, tijdens als na de beurs kan inzetten. Door te kiezen voor een thema dat dicht bij je merk staat versterk je de merkbeleving voor de bezoeker.

Een thema kan bijvoorbeeld zijn om één specifieke kleur te gebruiken op je stand, zoals we deden voor de stand van het bier Gentse Strop, die we volledig in het zwart staken met de skyline van Gent op de wanden. Bij de beursstand van Henny’s kippensnacks hebben we dan weer gekozen om een dorpsplein te creëren met een barak frituur en bij de beursstand van Ename Abijdijbier kozen voor een glas-in-lood-venster dat ook als campagnebeeld diende.

Wist je dat 81% van de beursbezoekers beslissingsbevoegdheid heeft?
Dit betekent dat 4 van de 5 bezoekers een potentiële klant is.

Een beursstand van Honda van schets tot oplevering

5) De oplevering die ook écht oplevert

Bij IOTTA laten we niets aan het toeval over, pas wanneer alles tot in de puntjes is uitgewerkt en alles is gedubbelcheckt wordt de stand opgebouwd. Afhankelijk van de complexiteit en de oppervlakte kan dit tot wel 14 dagen duren. Eenmaal de stand volledig klaar en getest is wordt hij door ons opgeleverd en kan het echte werk beginnen, doen waar hij voor is ontworpen en dat is sales en leads opleveren.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw branding naar een hoger niveau tillen?

Merkidentiteit

Jouw logo, jouw kleur, jouw brand

Merknaam

Een goede naam is ooo… zo cruciaal

Packaging

Zorg dat men niet naast jouw product kan kijken