Packaging: een must binnen je marketingstrategie

Een goed ontworpen packaging verhoogt de shelf appearance van je product, want in het rayon vormt de consument een mening over jouw product in minder dan 3 seconden. Je productverpakking is daarom een cruciaal onderdeel van je marketingstrategie.

Packaging

Het belang van packaging design

Packaging is één van de belangrijkste pijlers binnen je merkidentiteit, want iedere verpakking is een kleine vertegenwoordiger van jouw brand. Zorg er voor dat de visuele elementen die jouw brand onderscheiden in het hoofd van de consument versterkt worden op jouw verpakking. Dit gaat verder dan enkel een leuke visual op de voorkant zetten, een goede packaging is een 360° brandexperience die merkversterkend werkt en zo je doelgroep weet te triggeren. Of het nu gaat over grote verpakkingen voor de groothandel of geschenkverpakkingen voor de consument, met onze brede ervaring in packaging design ben je bij IOTTA aan het juiste adres.

Wat je moet weten over packaging design:

  • In het rayon vormt de consument een mening over jouw product in 3 seconden, een sterke packaging maakt hét verschil tussen kopen en laten staan
  • Verhoog de shelf impact van je product door vorm,kleurgebruik, visuals, typografie, tone-of-voice en storytelling
  • Een gebruiksvriendelijke verpakking verhoogt je customer satisfaction
  • Door de juiste branding maak je voor je e-commerce een kleine beleving van iedere online bestelling.
  • Packaging is jouw influencer voor merkperceptie
  • Gebruik je verpakking als communicatie drager en creëer zo meer brandawareness en brandloyalty

Packaging als storyteller: Verhalen creëren merken

Er zijn een aantal momenten wanneer een verpakking aandachtig wordt bekeken, in de winkel of verkooppunt maar ook bijvoorbeeld op zondagochtend aan de ontbijttafel zoals bij Appelsientje het geval is. Dmv slimme copywriting en toffe visualisaties creëerden we een storytelling waarbij we de brand usp’s nog eens extra onder de aandacht konden brengen zonder opdringerig te zijn. Een stralend voorbeeld van een smaakvolle packaging.

Packaging Broodnodig

Packaging in alle vormen en maten, zelfs broodzakken

De broodzak geeft veel visibiliteit want hij ligt voor lange tijd zichtbaar op de keukentafel. Voor bakkerij keten Broodnodig wilden we dan ook geen standaard broodzak maken, maar een aangepaste zak voor ieder soort brood (25 in totaal). Voor de visualisatie creëerden we een basis lay-out die we konden aanpassen in functie van de karakteristieken van het brood.

Bij IOTTA is alles doordacht, zo worden de broden hoofdzakelijk verkocht in broodautomaten, waardoor enkel de zijkant zichtbaar is. Daarom lieten we broodzakken met transparante zijkanten ontwikkelen zodat het brood vanuit de automaat zichtbaar zou zijn, zodat klanten direct zien wat te kopen. Een relatief kleine ingreep maar een groot verschil in merkbeleving.

Een functionele verpakking geeft een positieve merkbeleving

Een goede verpakking ligt goed in de hand, gaat eenvoudig open en dicht en kan zeer handig zijn (bijvoorbeeld hersluitbare verpakkingen). De functionaliteit van een verpakking kan bepalend zijn voor je merkbeleving wanneer je bijvoorbeeld lang moet prutsen om een verpakking open te maken zal dit als negatief voor je merk worden ervaren. Bij IOTTA zorgen wij altijd voor functionele verpakkingen die bovenal handig zijn, zoals we oa deden voor Honda Marine, Henny’s, Appelsientje, Q-viva, Farmchix, …

Vraag je persoonlijke videopresentatie aan of contacteer Jean-Louis voor een ontmoeting met ons team en ontdek we hoe we de jouw packaging maximaal kunnen laten communiceren en renderen.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw branding naar een hoger niveau tillen?

Merkidentiteit

Jouw logo, jouw kleur, jouw brand

Merknaam

Een goede naam is ooo… zo cruciaal

Beursstand

Jouw podium om de show te stelen