Atag: meer traffic, meer visitors, hogere sales

Ontdek hoe een shooting van 4 dagen zorgde voor meer dan een jaar aan social media content, 130% meer volgers en bijna 30K views op de site.

De briefing: meer traffic genereren

Atag België wilde graag meer views op hun website en hun social media moest van de ground-up opgebouwd worden. Enter IOTTA… we vroegen aan sterrenchef Gilles Melchior om een 16-tal gerechten te bedenken waar bij de ATAG toestellen intensief gebruikt zouden worden. In het ATAG Experience Center schoten we alle 16 gerechten in 4 dagen, wat ons voor meer dan een jaar aan content opleverde voor de site en de socials van ATAG.

Een shooting om je vingers bij af te likken

De keuken was omringd door glas wat zorgde voor ongewenst invallend zonlicht. Om er voor te zorgen dat alle 16 gerechten consistent waren in hun licht creëren we een blackbox rond de keuken. IOTTA levert uiteraard geen standaard video’s af, dus om voldoende afwisseling te hebben in het beeldmateriaal schoten we alle gerechten in multicam zodat we het vaste camerastandpunt konden afwisselen met close-ups en topviews.

De output:
68 social posts, 17 stories en 14 landingspages op de site

Slimme mediastrategie

Hoe pakten we de mediastrategie aan? We creëerden voor ieder gerecht aparte landingspages op de ATAG site met de integrale cookingvideo’s, daar destilleerden we “teasers” uit die we via social media advertising pushten op Facebook, Instagram, Youtube en Pinterest. Daarnaast werden ook seizoensaankondigingen op de socials gedropped en via SEA plaatsten we banners op Google Display. Om de aandacht vast te houden lanceerden we in de najaar lanceerden een 2de golf met herfst- en winter gerechten, samen met een Win-actie om te gaan eten bij Chef Melchior.

Instore

De online actie werd offline doorgetrokken door bij alle ATAG-dealers POS materiaal te voorzien zoals een counterdisplay waar de cookingvideo’s bekeken konden worden door het inscannen van de QR-code. Verder werd van buitenaf de aandacht getrokken door vensterstickers.

De resultaten:

12802707
Impressions op socials
130 %
Meer volgers
28597
Website views

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw content ook naar een hoger niveau tillen?

Productfotografie

Alles wat je moet weten om je producten te laten stralen

Video

Je video laten opvallen in de eindeloze stroom van posts

Leadgeneratie

Van behoefte tot klant: conversie ten top!

Storytelling

Verover het hart van je doelgroep

Videomarketing

Breng jouw verhaal tot leven