Fotografie, jouw product optimaal in de spotlights

We verwerken beelden 60.000 keer sneller dan het lezen van tekst, om maar te duiden hoe belangrijk beelden zijn binnen jouw marketingmix. Zo kan je door goede fotografie met de juiste belichting, scherpstelling en kleurtemperatuur een grotere merkbeleving creëren bij je doelgroep en een consistente beeldtaal uitbouwen voor jouw merk.

Fotografie

Wat bedoelen we met reclamefotografie?

Er zijn vele soorten reclame fotografie, van campagnebeeld, over sfeerbeeld, specifieke food- of people fotografie, tot packshot (zie opsomming hieronder). Welke het ook is, sterke reclamefoto’s trekken de aandacht van je doelgroep en zorgen dat het doel van de foto(‘s) in één oogopzicht duidelijk is én je merk herkenbaar. De boodschap staat hier centraal. Die boodschap visualiseren we in samenspraak met onze klant tot een harmonieus geheel en meer… want, we streven naar topbeelden met stopping power!

Zeker in tijde van social media en content creatie is fotografie een ronduit essentieel onderdeel in je communicatie-aanpak. Immers, goede beelden zeggen meer dan 1000 woorden.

67% van de consumenten zegt dat de kwaliteit van een productfoto van groot belang is bij de keuze en aankoop van een product.

Studioshot voor Porto Cruz

Hoe fotografie doorslaggevend is voor je campagne

Aan een campagne gaat er een pak werk vooraf: je doelgroepanalyse, je strategische benadering, je aanbod, je product of dienst, je creatieve concept, je brand-identity… De visualisatie is het ultieme moment waarbij alles samenkomt. Zorg dan ook dat je fotografie (en/of video) van topkwaliteit is..

Bij IOTTA hebben we onze eigen high tech fotostudio én videostudio die volledig uitgerust is voor éénder welke type opdracht, zowel in-house, als op locatie. Zo laten we niks aan het toeval over en kunnen we naar hartelust experimenteren en resultaten meteen in de opmaak zetten om optimaal te kunnen evalueren en on-the-fly bij te sturen waar nodig tot… hét ultieme resultaat is bereikt: topbeelden met stopping power!

The magic dust of… net dat tikkeltje meer

De ultieme fotografie krijg je door een combinatie van een betoverende belichting, het optimale standpunt, meer of minder scherptediepte, de juiste pose of setting, een ideale kleurencombinatie… of misschien juist less is more. Hier maakt het oog van de meester het verschil. Naast onze uitrusting, heeft het IOTTA-team een bijzonder rijke ervaring met foto- & videografie, in al haar facetten. Zo voorzien we graag jouw beelden van dat extra laagje “magic dust” dat net jouw visual onweerstaanbaar maakt.

Welke types reclamefotografie onderscheiden we bij IOTTA?

Bij IOTTA hanteren we 6 verschillende soorten reclamefotografie die allemaal een specifieke expertise vereisen:

Visual fotografie:

Meestal betreft het hier een campagne visual, waarbij we werken obv een goedgekeurde conceptschets. Hier visualiseren we het concept van jouw campagne of product in aantrekkelijk beelden met stopping power. Dergelijke visuals vereisen bijna altijd meerdere beelden die in postproductie worden bewerkt tot één beeld. Visual fotografie wordt quasi altijd in onze eigen studio opgenomen waarbij er van te voren al veel zaken vastliggen, zoals standpunten, belichting en welke props we gaan gebruiken. Onze magic dust krijg je er gegarandeerd bovenop.

Bedrijfsfotografie:

Dat zijn reportages bij jouw op bedrijf, bij je klanten of alleszins in je professionele levenssfeer, maar hoe dan ook “in the field”. En dan is het fijn dat je kan rekenen op onze vakkennis, want we zijn voorzien van alle nodige apparatuur en on-the-spot zoeken we naar de meest interessante locaties met de juiste belichting, spelen we in op de weersomstandigheden en wisselen we on-the fly van lenzen om de juiste shots te krijgen die jouw reportage versterken.

People fotografie:

People love people. Mensen in visuals trekken extra aandacht. Dat is simpelweg een wetmatigheid waar je dan ook maar beter gebruik van maakt. Mensen identificeren zich graag met de personen afgebeeld op reclameboodschappen. Denken we maar aan fashion campagnes. Dergelijke modefotografie moet dan ook uitmuntend zijn en zijn vaak veel doordachter dan de spontane uitstraling laat vermoeden, van het idyllische van de omgeving tot de zuiverheid van de huid…

Productfotografie:

Jouw product optimaal weergeven, met nét dat extraatje meer, een mooi achtergrond, aangepaste belichting, of de juiste lens zorgen er voor dat je er uit springt tov je concurrenten.

Packshot fotografie:

Meestal gebruikt voor in webshops of onderaan advertenties. Jouw product wordt haarscherp frontaal en/of onder een lichte hoek geschoten, al dan niet op een witte of transparante achtergrond en voorzien van een subtiele schaduw. Laat je (potentiële) klanten dus gerust inzoomen op de kwaliteit(en) van jouw product. Meer over packshots lees je hier.

Food fotografie:

Echt een klasse apart. Hier primeert appetijt. Ingrediënten, bereiding, texturen, schikking, kleuren… alles moet in perfect balans zijn voor hét perfecte plaatje. Hier zetten we maar al te graag onze tanden in, letterlijk en figuurlijk. Want zowel technisch, als praktisch is dit bijzonder uitdagend werk. Onder de warme studiolampen verliest voedsel snel z’n visuele appetijt en moeten we soms inventief zijn om jouw product zo smakelijk mogelijk in beeld te brengen. Zo zorgen enkele korreltjes suiker voor die ultieme bruis in een glas bier of dompelen we een krop sla in een ijsbad om zijn frisheid te bewaren, the tricks of the trade… Wat het ook is, wij leveren foto’s af die je klanten doen watertanden, for sure!

Het belang van technologie in fotografie

Hoe handig ze ook zijn, zelfs de beste smartphone kan nog steeds geen goede reclamefoto maken wegens te weinig bereik en te lage resolutie. Zo zijn bijvoorbeeld al onze camera’s full-frame systeem camera’s met een sensor van 24 x 36 mm, probeer dat maar eens in een iPhone te steken. Deze sensor maakt het ook mogelijk om jouw visual op te blazen naar bijvoorbeeld een beurswand van 5 x 4 meter, of een lifesize display. Los van de hoge resolutie beschikken we ook over een verscheidenheid aan hoog kwalitatieve lenzen om iedere gewenste sfeer vast te leggen, van een haarscherpe close-ups tot grootse wideshots, zo halen wij het maximale uit iedere shooting.

Hoe groter de sensor, hoe hoger de kwaliteit van de foto

Een studioshooting of op locatie

Of het nu in een geënsceneerde keuken is voor Solo Pattiserie of een rooftopsetting voor Porto Cruz, in onze eigen fully equipped studio kunnen we jouw product in eender welke setting plaatsen om het optimaal uit te lichten en te shooten, zowel fotografisch, als in video. Onze uitrusting is ook volledig mobiel en kunnen we meenemen naar eender welke locatie, van een bedrijfsreportage bij een brouwerij tot diep in de velden voor opnames van tractorbanden… you name it.

Ben je overtuigd wat kwalitatieve fotografie kan doen voor jouw branding?

Of het nu een packshot is voor je webshop, een creatieve keyvisual voor je nieuwe campagne of voor smakelijke food fotografie voor je socials, bij IOTTA staan we je met raad en daad bij en halen alles uit de kast om jouw product te laten shinen. Neem gerust contact op met Jean-Louis of vraag een gepersonaliseerde videopresentatie aan!

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw visualisatie naar een hoger niveau tillen?

Productfotografie

Alles wat je moet weten om je producten te laten stralen

Video

Je video laten opvallen in de eindeloze stroom van posts

Bedrijfsfilm

Het belang van visuele marketing voor jouw bedrijf