Bedrijfsfilm: het belang van visuele marketing voor jouw bedrijf

Wist je dat 96% van de mensen video’s gebruikt om meer te weten te komen over een bedrijf, product of dienst? Een bedrijfsfilm kan dus de perfecte tool zijn om je doelgroep aan te spreken en jouw bedrijf op een efficiënte en duidelijke manier te presenteren aan je klanten.

Bedrijfsfilm

Wat houdt een bedrijfsfilm precies in?

Video is niet meer weg te denken in de marketingmix en communicatie van bedrijven. Een bedrijfsfilm is een visuele weergave of uithangbord van je bedrijf, producten en diensten. Het is een marketingtool om je bedrijf op een efficiënte, duidelijke en authentieke manier te presenteren aan je klanten. Een bedrijfsfilm hoeft trouwens niet saai te zijn! Door een trendy montage van animaties, video-opnames, interviews en voice-overs krijg je een krachtig hulpmiddel om je doelgroep aan te spreken.

Welke voordelen kan een bedrijfsfilm zoal hebben?

Er zijn tal van voordelen van een bedrijfsfilm voor je bedrijf, we lijsten er enkele voor je op:

1. Verhoging van de naamsbekendheid

Een bedrijfsfilm kan de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Het kan je doelgroep helpen om je bedrijf of merk te begrijpen en te onthouden, want bewegende beelden houden veel langer de aandacht vast de kijker. Een eenmalige bedrijfsfilm of reeks kan worden opgesplitst en gedeeld worden op social media, ideaal voor je contentstrategie. Zo vergroot je het bereik van je bedrijf, dan wanneer je deze enkel maar gebruikt op je eigen website.

2. Verbetering van de klantenbinding

Het is bewezen dat klantenbinding positief beïnvloed wordt door een bedrijfsfilm. Niet alleen kan het bijdragen om een menselijker beeld te scheppen van je bedrijf, het helpt ook om het vertrouwen te winnen van je klanten.

3. Verhoging van verkoop

Alle beetjes helpen om potentiële klanten te overtuigen in hun buyers journey. Een bedrijfsfilm kan hen helpen om je bedrijf, producten en diensten beter te laten begrijpen of hen te overtuigen van je professionaliteit. Wat dan weer zeker invloed heeft om hen tot aankoop te laten over gaan.

4. Versterking van je merkimago

Niet alleen je naamsbekendheid ook je merkimago kan versterkt worden. Door je bedrijf op een creatieve en authentieke manier te presenteren, kan je je doelgroep laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt.

Voorbeeld van een bedrijfsfilm die we schoten voor Warnzez

Wat is het belang van een bedrijfsfilm?

Video is niet meer weg te denken in de marketingmix en communicatie van bedrijven. Een bedrijfsfilm is een visuele weergave of uithangbord van je bedrijf, producten en diensten. Het is een marketingtool om je bedrijf op een efficiënte, duidelijke en authentieke manier te presenteren aan je klanten. Een bedrijfsfilm hoeft trouwens niet saai te zijn! Door een trendy montage van animaties, video-opnames, interviews en voice-overs krijg je een krachtig hulpmiddel om je doelgroep aan te spreken.

Hoe maak je een effectieve bedrijfsfilm?

Voor er echt een scenario kan uitgeschreven worden voor je bedrijfsfilm is het goed om eerst eens volledig beeld te krijgen van je bedrijf. Niet alleen van de fysieke locatie (dit kan een productiehal zijn, maar evengoed een kantoorgebouw), maar ook van de werking van je bedrijf. Daarom sta je best even stil bij volgende punten:

1. Bepaal je doelgroep:

Denk na wie je doelgroep is en wat zij zouden willen zien. Het is belangrijk om de juiste toon te gebruiken en de juiste boodschap over te brengen.

2. Ken je boodschap:

Bepaal wat de belangrijkste boodschap is die je wil overbrengen. Je wil er best voor zorgen dat deze duidelijk, beknopt en consistent is gedurende de hele film of reeks.

3. Maak een script:

Een goed script is essentieel voor het maken van een effectieve bedrijfsfilm. Het zorgt voor een lijdraad, niet alleen in de bedrijfsfilm zelf, maar ook tijdens het opnemen ervan.

4. Hou formaten in gedachte:

Denk vooraf na wat mogelijke opsplitsingen zijn in het script, zodat je deze kan gebruiken in je contentstrategie. Kortere stukjes kunnen perfect uitgespeeld worden op social media of je kan er zelf mee adverteren.

5. Zorg voor goede kwaliteit:

Moeten we dit zelfs nog extra benadrukken? Een professionele en kwaliteitsvolle uitstraling van je bedrijfsfilm heeft natuurlijk ook invloed op je uitstraling van je bedrijf zelf. Slechte beeld- en geluidskwaliteit kunnen afbreuk doen aan je volledige merkimago.

Hoe plan je een bedrijfsfilm?

Je script is volledig uitgewerkt of goedgekeurd en je bent klaar om aan de opnames te starten. Right on! Begin echter niet zomaar met opnemen, zorg voor een goede planning. Is alle apparatuur aanwezig, zoals camera’s, licht, microfoons en eventueel zelfs een drone? Op welke locaties moeten we allemaal zijn binnen het bedrijf en hoe storen we zo min mogelijk werkende mensen? Er kunnen altijd wel enkele ongeplande zaken voorvallen, dan heb je nog altijd je script bij de hand, zodat je waar nodig wijzigingen on the fly kunt bedenken.

De opgenomen beelden worden nadien verzameld, zodat deze in overeenstemming met het script, in een mooie montage kan gegoten worden. We voorzien waar nodig muziek, voice-overs of animaties om de montage volledig af te maken en nog boeiender te laten overkomen.

Klaar om een bedrijfsfilm te maken?

Heb jij al een idee hoe je jouw bedrijf extra wil belichten in een bedrijfsfilm? Ga je voor een eenmalige bedrijfsfilm of wil je eerder meerdere video’s waar je verschillende aspecten belicht? Het kan allemaal en wij staan meer dan paraat om jou daarbij te helpen. Dankzij onze expertise in meerdere branches hebben we misschien wel een stapje voor om doelgericht en efficiënt te werk te gaan en jouw bedrijf in the picture te plaatsen. We luisteren alvast graag naar jouw ideeën!

Neem gerust contact op met Jean-Louis of vraag een gepersonaliseerde videopresentatie aan!

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw visualisatie naar een hoger niveau tillen?

Fotografie

Beelden verwerken we 60.000 keer sneller dan het lezen van tekst

Productfotografie

Alles wat je moet weten om je producten te laten stralen

Video

Je video laten opvallen in de eindeloze stroom van posts