Product video maken, zet je merk in beweging

Een derde van ALLE online activiteiten wordt besteed aan het bekijken van video’s. Het belang van een productvideo voor jouw merk kan moeilijk nog groter zijn in dit visuele tijdperk. Maar hoe genereer je high views om bijvoorbeeld je productlaunch, je bedrijf of je HR te boosten? Met goed beeldmateriaal, de juiste editing en ondersteunende visuele en auditieve effecten, krijg je en hou je alle eyeballs op jouw video, hier lees je hoe we het doen.

Un-bore jouw video’s

Dagelijks scrollen we gemiddeld 160 meter per dag, met uitschieters tot 700 meter (meer dan 2x de Eiffeltoren) en ergens in die eindeloze stroom van posts staat jouw video. Je moet er dus uitspringen en om dat te doen wordt er veelal gebruik gemaakt van disruptie. Door iets onverwachts in de eerste seconden van je video te monteren doorbreek je die eindeloze stroom en zorg je ervoor dat de duimen stoppen op jouw video. Voorbeelden hier van zijn tekstanimaties, stroboscopische afwisselende beelden of het gebruik van felle kleuren. Voor een wodkamerk hebben we disruptie van begin tot eind gebruikt om de jonge wispelturige doelgroep vast te houden, dit leverde op Youtube alleen al nonpayed 62K views op.

Welke verschillende soorten video’s zijn er?

Story:

Korte 15″ durende video,
altijd in verticaal fomaat,
ideaal als teaser

Productvideo:

Een productvideo is een korte video over één product. Tijdens deze video wordt uitgelegd wat de specificaties zijn van het product en welke voordelen er zijn aan het product. Deze video’s worden ingezet om conversie te verhogen.

Bumper:

Korte, non-skippable video-advertenties van maximaal 6 seconden die moeten worden bekeken voordat een video kan worden bekeken.

Commercial:

Een klassieke commerciële video is een 30″ reclamespot die wordt uitgezonden op tv, streamingdiensten, sociale mediaplatformen en andere digitale kanalen.

Bedrijfsvideo:

Bedrijfsfilm is vaak bedoeld voor een specifiek publiek in plaats van het grote publiek. Ideaal om in een korte tijd de werking van je bedrijf voor te stellen

Testimonial:

Een testimonial video is een video waarin een klant zijn ervaring deelt over jou of jouw bedrijf, product of dienst.

Het begint allemaal met het juiste materiaal

Het juiste filmmateriaal is van cruciaal belang voor het schieten van goed audiovisueel materiaal. Het hebben van verschillende objectieven, camera’s, statieven, lampen, motion controlled sliders, tripods, SSD-schijven, shotgun microfoons, lavaliers, GoPro’s,… geven ons als videomakers de vrijheid om onverwachtse standpunten te schieten, sferen te creëren, emoties op te wekken en het verhaal van jouw product of merk te vertellen en er zo voor zorgen dat jouw video er uit zal springen.

Zorg dat je audio in orde is.

Achtergrond geluid kan een meerwaarde zijn voor je video maar het mag niet de aandacht van je verhaal afleiden. Om volledige controle te houden over je audio schiet je het best met meerdere microfoons, een voor je onderwerp en een tweede om de omgeving te capteren. Zo kan er in de montage voor gekozen worden om het volume van de achtergrond stiller te zetten en je onderwerp eventueel iets luider, zodat je een auditieve focus op je product legt.

De kracht van motion controlled footage

Met ons motion controlled camera systeem kunnen we herhaalbare voorgeprogrammeerde camerabewegingen maken, zodat complexe visuele effecten met millimeterprecisie kunnen worden gefilmd. Een mooi voorbeeld hiervan is de display die we voor een movie voor Honda Motorcycle schoten. Door de verticale en horizontale beweging van de motion control gebruiken kunnen we de volledige display weergeven en lijkt het alsof de display rond draait terwijl dit hier enkel de camera langs de display gaat. Zo kunnen we gecontroleerde vloeiende ultra stabiele camera bewegingen maken die jouw product nóg meer doen poppen op het scherm. Dat is de kracht van motion control.

Editing, de magie van montage

Editing wordt meestal beschouwd als een onderdeel van de postproductie, het is het proces van selecteren, manipuleren en herschikken van al het audiovisuele materiaal om de uiteindelijke video te creëren. Dit is het meest tijdrovende gedeelte van de video, want er komt veel bij kijken:

Ongewenst beeldmateriaal verwijderen:Dit is de eenvoudigste en meest voorkomende taak bij editing. Het is onwaarschijnlijk hoeveel tijd er verloren gaat door het laten staan van onbruikbaar materiaal. Door eerst de verkeerde of ongewenste fragmenten te verwijderen zal het verdere editing proces veel makkelijker verlopen.

De beste beelden selecteren: Het is gebruikelijk om veel meer beeldmateriaal op te nemen dan je eigenlijk nodig hebt en alleen het beste materiaal te kiezen voor de uiteindelijke edit. Tijdens de opnames worden alle verschillende takes genoteerd waarbij de beste al meteen aangeduid worden, zo kunnen we direct al het juiste materiaal inmonteren om een roughcut te maken.

Een flow creëren: De meeste video’s dienen een doel, zoals het vertellen van een verhaal of juist informatief zijn. De editing is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat er een flow komt in de video die zo loopt dat het vooropgestelde doel wordt bereikt. Willen we studenten bereiken met een Vodka commercial zullen we zorgen voor een snelle flow met veel korte gesneden footage, terwijl we bij een testimonial langere footage moeten laten zien die we op het juiste moment in de tijdslijn afwisselen met een andere camerahoek of ondersteunende B-roll footage

Effecten, graphics, muziek, colorgrading enz. toevoegen: Dit is vaak het “wow”-gedeelte van het editing. Je kunt de meeste video’s verrijken door extra elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld wanneer we greenkey opnames hebben worden die hier verwerkt en voorzien van een aangepaste achtergrond. Door technieken als achtergrondmuziek,+ audiovisuele effecten en colorgrading toe te passen kunnen we beïnvloeden hoe het publiek zal reageren op jouw video.

Hier onder enkele voorbeelden waarbij editing de leading roll heeft

We hebben een video! En nu?

Enter videomarketing! Ga je voor een schot hagel of voor een millimeterprecisie? Want dat is het verschil tussen zomaar je video posten en een doordachte video marketingstrategie te hebben. Een slimme videomarketing creëert brandvalue, zorgt voor meer touchpoints met je doelgroep, vergroot je online aanwezigheid en laat je merk beter te scoren op social media. Over hoe dit in zijn werk gaat hebben we speciale blog gescheven die je hier kan lezen, zodat je jouw video maximaal kan laten renderen!

Meer views voor jouw brand?

Of het nu een testimonial video is of een 30″ commercial, studioshootings of op locatie, samen met ons dedicated team van professionals halen wij altijd het maximale uit onze shootings om zoveel mogelijk eyeballs op jouw merk te krijgen. Ready to shine? Contacteer Jean-Louis voor een ontmoeting met ons team en ontdek we hoe we de jouw video maximaal kunnen laten renderen.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw visualisatie naar een hoger niveau tillen?

Fotografie

Beelden verwerken we 60.000 keer sneller dan het lezen van tekst

Productfotografie

Alles wat je moet weten om je producten te laten stralen

Bedrijfsfilm

Het belang van visuele marketing voor jouw bedrijf