Videomarketing: ontdek de kracht van visuele communicatie

Maar liefst 91% van de bedrijven zegt video te gebruiken als marketingtool. Van de overige 9%, wil zelfs 6,3% asap starten met videomarketing. Om maar aan te geven dat video niet meer weg te denken is in je marketingaanpak. Geen idee waar te starten? Wij helpen je graag op weg.

Wat is videomarketing?

Wil je jouw bedrijf, merk of dienst promoten? Zoek je nieuwe manieren om je sales of support te ondersteunen? Dan is videomarketing een marketingstrategie die je niet meer kunt negeren. Want videomarketing kan gebruikt worden voor verschillende doelleinden, zoals het genereren van nieuwe leads, je merkbekendheid verbeteren of bv. het stimuleren van je verkoop. Doordat je je doelgroep op een visuele en emotionele manier kunt aanspreken door middel van video, is het veel gemakkelijker om je boodschap doelgericht over te brengen.

Waarom is videomarketing zo belangrijk?

Hoe je het ook draait of keert, wil je opvallen in een competitieve markt, dan is videomarketing voor jouw bedrijf een must. Het is niet alleen een krachtige manier om je merk te versterken, maar je betrekt er ook je doelgroep mee. Video presteert doorgaans ook veel beter dan enkel maar tekst en afbeeldingen alleen, het is een dynamische manier om jouw bedrijf, merk of dienst op de kaart te zetten. Wil je nog meer redenen? No problem:

  • Bereik meer klanten: online video wordt tot meer dan 10x vaker gedeeld via social media dan gelijk welke andere content

  • Video verhoogt de bezoekduur op je website

  • Makkelijker om emoties op te roepen in video

  • Persoonlijkere merkbeleving

  • Video verhoogt de conversie

Hoe implementeer je videomarketing?

Helemaal enthousiast om videomarketing te benutten in je merkstrategie? Yes, let’s go! Voordat je echter begint zijn er wel enkele stappen die je moet volgen om optimaal en efficiënt werk te kunnen leveren:

  1. Identificeer je doelgroep en doelstellingen: definieer duidelijk wie je doelgroep is en wat je wil bereiken met je video’s.

  2. Maak een videomarketingplan: met een videomarketingstrategie bepaal je welke type video’s je wil gaan maken, op welke kanalen je ze wil inzetten en hoe je ze eventueel wilt promoten.

  3. Creëer je video’s: in sommige gevallen volstaat een smartphone video, maar in de meest andere gevallen wil je toch wel enige kwaliteit. Door professioneel apparatuur te gebruiken, zoals goede videocamera’s, lenzen, belichting… waarborg je kwaliteit.

  4. Optimaliseer je video’s: door je video’s goed te editen en bv. te voorzien van mooie visuals en geluid kan je nóg sterker binnenkomen bij je doelgroep.

  5. Promoot je video’s op de kanalen waar je doelgroep actief is.

Welke type video’s kan je maken?

Je doelpubliek mag je zeker niet onderschatten, ze zijn steeds wel ergens online op diverse kanalen. Op welke manier je ze dan best bereikt met je videomarketingstrategie, hangt er dan ook wel wat van af. Zo zijn er alvast verschillende type video’s die je kunt benutten om je boodschap over te brengen.

Bedrijfsvideo:

Geef inzicht aan de consumenten of je klanten door te laten zien wie je bent en wat je je bedrijf juist doet. Toon je medewerkers, zo krijgt je bedrijf een persoonlijkere touch en win je meer vertrouwen bij je doelgroep. Door een transparant beeld te scheppen geef je bovendien een eerlijke impressie van wat men mag verwachten.

Testimonial:

Laat je klanten het woord nemen en vertellen hoe jouw product of dienst hen heeft geholpen. De positieve ervaringen die ze delen helpen potentiële klanten zicht te identificeren met je merk en vertrouwen op te bouwen. Mond-totmondreclame is nog steeds één van de meest effectieve manieren om iemand te overtuigen.

Instructievideo:

Ondersteun je sales en support afdelingen, door video’s te maken over hoe jouw product of dienst moet worden gebruikt of geïnstalleerd. Dit helpt niet alleen om vragen of problemen van klanten op te lossen, het helpt ook om vertrouwen te verhogen in je product of dienst. Geen ingewikkelde of verwarrende handleidingen meer, met een instructievideo komt elke uitleg klaar en duidelijk over.

Vacaturevideo:

Vacatures invullen is de dag van vandaag bijzonder moeilijk geworden. In een vacaturevideo kan je perfect je employer branding uitspelen en je bedrijf op een originele manier in de kijker zetten. Trek de aandacht van de talenten die jouw bedrijf nodig heeft.

Animatie:

Wil je graag je product of dienst op een andere manier uitleggen? Animatie to the rescue! In deze type video’s gebruiken we animatie en grafische elementen om de boodschap op een creatieve manier over te brengen. Zeker handig wanneer je complexere concepten moet uitleggen of verduidelijken.

Commercial:

Een commercial die je kan uitspelen als een klassieke reclamespot van 7″ of 30″ seconden op tv en streamingdiensten of eerder eentje die je kan benutten op social media en andere digitale kanalen?

Video op maat

Eigenlijk kunnen we wel nog even doorgaan, de mogelijkheden van video zijn eindeloos. Daarom kijken we steeds wat de doelstellingen zijn en welke behoefte je doelgroep heeft. Zo kan een combinatie van verschillende type video’s net de betrokkenheid nóg meer verhogen. Wil je graag alles uit je videomarketing halen? Wil je graag weten waar de mogelijke kansen liggen voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons!

Videomarketing op maat

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw content naar een hoger niveau tillen?

Contentmarketing

Jouw klant geïnformeerd en ook geïnspireerd!

Leadgeneratie

Van behoefte tot klant: conversie ten top!

Storytelling

Verover het hart van je doelgroep