Contentmarketing: vind de
sweet spot voor jouw content

70% van de bedrijven zegt dat ze reeds actief investeren in contentmarketing, maar wat betekent dat dan precies? Door net te bepalen welke content marketingtactieken het meest effectief zullen zijn, blijft onze focus gericht om de doelstellingen van jouw bedrijf te verwezenlijken.

Contentmarketing

Wat is contentmarketing precies?

Contentmarketing is de creatie en distributie van relevante, nuttige inhoud aan de juiste doelgroep. Het kan dan ook vele vormen aannemen, zoals blogs, nieuwsbrieven, whitepapers, posts op sociale media, video’s en ga zo maar verder. Door de meerwaarde die je biedt, wint je bedrijf aan vertrouwen bij een relevant publiek.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1
Bepalen
doelen
Stap 2
Identificeren
doelgroep
Stap 3
Distributie
kanalen
Stap 4
Ontwikkelen
content
Stap 5
Analyse &
evaluatie

1. De kpi’s bepalen van je bedrijf

Voordat we aan de slag kunnen gaan met het ontwikkelen van content, moeten we bepalen wat “the bigger picture” is. Wat willen we als doel nastreven? Dit kan gaan van meer brand awareness, meer conversies (zoals meer traffic genereren, meer omzet boosten…), meer vertrouwen opbouwen bij je doelpubliek of brand loyalty verhogen en zo de herhaalaankoop aanwakkeren… Alles hangt daarbij af van je product/service-lifecycle, je naambekendheid & penetratie in de markt, enz. Je begrijpt dat je effectiever je traject aflegt door te weten op welk doel te focussen.

2. Identificeren van je doelgroep

Nu we bepaald hebben wat de doelstellingen zijn, gaan we kijken welke type klanten (buyer persona’s) we willen targeten met onze content. Wat trekt hun aan? Wat zijn hun voorkeuren? Welke uitdagingen ervaren ze? Eens we een duidelijk en een gesegmenteerd beeld hebben van de profielen kunnen we gaan kijken waar we deze persona willen bereiken & welke pillar content (de groepen waarin bepaalde inhoud onderverdeeld wordt) we hieraan kunnen linken.

3. Bepalen hoe en waar we onze content distribueren

Op welke kanalen bevinden onze buyer persona zich? Welke bieden de beste ROI? We analyseren de markt en op basis hiervan stellen we een contentdistributieplan op. Dit houdt in welke vormen van content voor welke buyer persona’s we willen gaan ontwikkelen én op welke platformen we deze willen gaan uitspelen. Een duidelijke contentkalender om de content te publiceren en een transparant budget om alles vlot te laten verlopen.

4. Ontwikkelen van de content

Na het strategische deel kan de fun écht beginnen, contentcreatie! We weten het doel die je bedrijf wil nastreven en met welke content we dit kunnen nastreven. Dit gieten we in een pillar content of ook wel onze “longform” versie van de main message. Dit centrale stuk content kunnen we gaan opsplitsen in micro-content (bv. Snippet video’s, thematische posts, blogposts, infographics, etc…) om zo de ideale mix te hebben en de verschillende kanalen te kunnen voeden. Hier laten we onze creativiteit en inlevingsvermogen de vrije loop. We zorgen dat jouw content gezien wordt!

5. Analyse en evaluatie van de resultaten

We analyseren regelmatig & zorgvuldig de resultaten en sturen snel bij waar nodig. Zo benutten we onze inspanningen maximaal om de doelen en KPI’s van je bedrijf te behalen. De analytics van de verschillende kanalen, zoals je website, facebook, instagram… gieten we steeds in een handig overzicht en rapporteren we op geregelde basis. Zo blijven de analytics ook voor jou steeds overzichtelijk en gebundeld.

Nood aan een contentbureau?

Zie je even de bomen door het bos niet meer? Weet je niet hoe je nu het best start met contentmarketing? Geen probleem! Door onze geïntegreerde aanpak zijn wij de ideale partner om samen een doordachte aanpak en kick-ass content te genereren die helemaal in de smaak zal vallen bij jouw doelgroep(en). Bij ons kan je dan ook terecht voor het hele traject: van het bepalen van doelen & doelgroepen, over de contentstrategie & -contentcreatie tot en met de analyse & fine-tuning. Bij ons is je hele contentmarketing king!

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw content naar een hoger niveau tillen?

Productfotografie

Alles wat je moet weten om je producten te laten stralen

Video

Je video laten opvallen in de eindeloze stroom van posts

Leadgeneratie

Van behoefte tot klant: conversie ten top!

Storytelling

Verover het hart van je doelgroep

Videomarketing

Breng jouw verhaal tot leven