Q-viva: from zero to hero in 20 weken!

Een product dat u van uw allergieën binnenshuis af helpt dmv van probiotica. Klinkt goed? Wel dat is het ook. IOTTA dook in de wereld van allergenen, bacteriële resistentie, huisstofmijt en probiotica om boven te komen met een volledig geïntegreerde branding, van naam, logo, salespresentatie, packaging, display, POS, socials, tv-commercial tot website. Daar halen wij onze neus niet voor op!

Een merknaam die instant werkt

Een sterk merk begint met een sterke naam. De naam Q-viva is dan ook niet zomaar ontstaan maar is het resultaat van een intensieve namesearch. Het resultaat mag er zijn, een korte naam die instant de juiste boodschap uitstraalt. waarbij de “Q” verwijst naar Kwaliteit en het Latijnse “viva” voor “Leven” staat. Q-viva streeft ernaar de kwaliteit van het menselijk leven te verbeteren door toevoeging van goede bacteriën uit de natuur aan het milieu.

Een logo dat er uit springt

De cirkels van Q-viva springen direct in het oog. Ze belichamen de harmonieuze microflora die je zou bekomen door toevoeging van probiotica en zullen hét herkenningspunt vormen voor alle toekomstige producten van Q-viva. Parallel aan het logodesign werd ook de verpakking en het label op de van de Allergen Spray ontworpen, zo konden we meteen zien wat het beste werkte, een kwestie van efficiëntie!

Een verpakking die communiceert

Q-viva wordt uitsluitend verkocht in de apotheek, wat een andere aanpak vereist dan je average B-to-C product. De verpakking van de Allergen Spray werd dan ook een cruciale schakel binnen onze marketingstrategie. Onze packaging moet in slechts enkele seconden heel wat verwachtingen inlossen:

  • Voldoende triggeren om de aandacht te krijgen
  • Vertrouwen uitstralen om het te willen proberen
  • Informatief zijn om zo de eerste vragen van een potentiële koper te counteren
  • Sensibiliseren omdat probiotica nog amper gekend is bij het grote publiek 

Na intensieve kleurstudies werd voor het go-to-market product gekozen voor een lichtblauw met zwart combinatie waarbij dmv eenvoudige iconografie zowel het gebruik als de werking in 1 oogopslag duidelijk was.

Q-viva packaging

De sales op punt zetten

Omdat Q-viva uitsluitend verkrijgbaar is bij apothekers en het nieuwe product nog niet gekend is, moesten we ze nog wel overtuigen van de werking van probiotica en dus Q-viva. Er moest dus een overtuigende salespresentatie op poten worden gezet. Een serieuze denkoefening, omdat deze bijna alles omvatte: de huisstijl van Q-viva, een eerste ontwerp van de display, visualisaties van probiotica en allergenen, grafische voorstelling van complexe grafieken en niet te vergeten een logische opbouw van ons verhaal. Het resultaat was een pdf van 64 pagina’s die iedereen over de streep wist te trekken.

De display: stoppingpower op de counter

De display zal in bijna alle apotheken in België komen te staan en is daarmee één van de belangrijkste communicatiemiddelen. We hebben hier dan ook geopteerd voor een sterke claim die direct duidelijk maakt wat het product doet. De huisstijlkleuren zwart metlichtblauw zorgen voor een goed contrast in het doorgaans witte interieur van een apotheek, zodat we instant attraction hebben. De folderhouder met overzichtelijk folder zorgt dan weer voor meer informatie over het product en sensibilisering van probiotica.

De website, een indrukwekkende one-pager

Een onepager (een site met 1 pagina waarbij alle informatie voorbij komt naarmate je naar beneden scrolled) was gezien de beperkte content ideaal voor de start van Q-viva. Uiteraard is de site responsive gemaakt, wel zo handig wanneer je staat te wachten in de apotheek en snel even wilt checken op je smartphone wat die probiotica precies doet.

Online exposure

Met 6 miljard impressions per dag (bron: comScore), is Google display met zijn perfect te targetten banners het ideale medium om snel online exposure te bekomen. Na intensieve A-B-testing konden we een basis layout maken die we doortrokken naar de verschillende formaten. Naast Google werden ook animated banners geplaatst op HLN en werden de socials maximaal ingezet.

Go-to-market commercial

Om Q-viva te introduceren wilden we een commercial die instant top-of-mind werd bij de doelgroep. Daarom lieten we een vader zijn matras door een carwash rijden om hem schoon te maken, terwijl het met Q-viva zoveel makkelijker is. Omdat begrip probiotica te sensibiliseren creëerden we een guitige 3D probiotoca die meteen de werking liet zien. De spot werd gezien door meer dan 1,2 miljoen mensen in Vlaanderen alleen al.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw content ook naar een hoger niveau tillen?

Webdesign

Maak je website attractief, interactief & vooral responsief!

Merkidentiteit

Jouw logo, jouw kleur, jouw brand

Packaging

Zorg dat men niet naast jouw product kan kijken