Webdesign: de kracht van een professionele website

Als bedrijf of merk is een website een must-have. Een goed ontworpen en goed functionerende website kan een grote impact hebben en maakt een belangrijk onderdeel uit van je marketingmix. Wil je graag je website laten maken door een professionele partner? Dan ben je aan het juiste adres!

Webdesign

Wat is webdesign precies?

Je weet natuurlijk best wel wat een website is, maar misschien niet meteen hoe die is opgebouwd. Wanneer we een website bouwen komen er 4 processen aan te pas:

 1. Structuur

 2. Webdesign

 3. Webdevelopment

 4. Invulling & content creation
Wat is webdesign

Enerzijds heb je het webdesign, het grafische apsect van je website zeg maar. Hier bepalen we de look & feel, zodat deze mooi in lijn ligt met je merkidentiteit. Voor dat we echter aan de design fase kunnen beginnen, gaan we gaan bepalen wat de structuur van de website zal zijn. Eenmaal deze 2 processen op punt staan kan de webdevelopment of het technische aspect van start gaan. Een website zonder content is natuurlijk niet veel waard, daarom moet je ook voldoende aandacht geven aan de invulling van je website.

Webdesign structuur design

Het belang van een professionele website?

We haalden het al even aan, maar een website is niet meer weg te denken uit je marketing- en contentmix. Of je bedrijf nu B2B of B2C is, is het toch belangrijk om even stil te staan bij het doel van je website. Wat wil je met je website precies bereiken? Wil je een online winkel maken (e-commerce)? Wil je dat je klanten snel en gemakkelijk productinfo kunnen raadplegen? Wil je je content inspanningen optimaal gaan benutten op je website door in te zetten op een blog pagina of landingspagina’s? Door vanaf de start een duidelijk doel te hebben kan je doorheen het webdesign proces hier rekening mee houden en een zo optimale gebruikservaring (UX) creëren.

Webdesign proces

Hoe komt een webdesign tot stand?

Eerst en vooral nemen we je bedrijf, merk en je producten of diensten onder de loep. Door deze te koppelen aan de doelen van de website werken we een duidelijke structuur uit. Dit doen we op basis van wireframes, dit is eigenlijk het skelet van je website, waarbij we vooral nadenken over de navigatie en de plaatsing van alle elementen (call-to-actions, headers, buttons, etc…).

Eenmaal uitgewerkt gieten we dit in de visuele stijl van je bedrijf. Om een zo goed mogelijk beeld van de flow van je website te krijgen, werken we steeds klikbare mockups uit. Door met tools zoals Adobe XD of Figma te werken, krijg je meteen te zien hoe je website eruit zal zien en hoe je deze zult gaan beleven. In deze fase is het ook nog makkelijk om bepaalde zaken te gaan aanpassen, eens goedgekeurd kan de technische development starten.

Waar moet je op letten bij webdesign?

Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken, zijn er doorheen de 4 processen wel enkele aandachtspunten die belangrijk zijn. We lichten er enkele voor je uit:

 1. Eenvoud & gebruiksgemak
  Wil je een effectieve website die eenvoudig te navigeren is en gemakkelijk te gebruiken? Zorg er dan voor dat de structuur van de website duidelijk en intuïtief is en dat de inhoud eenvoudig te vinden is met enkele clicks.

 2. Consistentie
  Hou er rekening mee dat je de look & feel van het webdesign consistent houdt. Dit zal helpen om een uniforme uitstraling te creëren die in lijn ligt met je brand identity. Hier denken we dan bv. aan de stijl, kleuren, typgrafie en andere grafische elementen.

 3. Responsive design
  Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone en ook het gebruik van mobiele aparaten om websitse te raadplegen is enkel maar gestegen. Zorg er dan ook voor dat je website op elk aparaat helder en mooi weergegeven wordt.

 4. Aanpasbaarheid & beheersysteem
  Een professionele website is aanpasbaar, daarom werken we met een CMS (content managment system). We kijken steeds welke CMS het best past bij jou type website, van WordPress tot je eigen custom CMS.

 5. SEO & optimalisatie
  SEO of zoekmachineoptimalisatie is belangrijk om gevonden te worden op Google. Door in te zetten op seo en technische optimalisatie van je website, kan je ervoor zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt en meer verkeer genereert.

API en E-commerce

Spreken we over een complexere website? Dan kan het al eens voorvallen dat er externe connecties en integraties met API’s moet gemaakt worden. De complexiteit van het project hangt dan sterk af over welke API (en z’n documentatie) we dan precies spreken. Geen paniek, door onze ervaring hebben we wel al wat woelige wateren doorzwommen en werken we steeds resultaatgericht. Ook bij uitgebreidere E-commerce systemen kunnen we je zeker van dienst zijn.

webdesign webshop

Website laten maken?

Klaar om erin te vliegen en je online aanwezigheid kracht bij te zetten door een professionele website? Onze gepassioneerde digitale experts staan klaar om je bij te staan met al je vragen en om jouw website op maat te ontwikkelen. Zowel structureel en technisch geoptimaliseerd als visueel onderscheidend met een mooi webdesign. Zoek je een vaste partner om jouw website van A tot Z te laten maken, neem dan gerust contact met ons op !

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw digital naar een hoger niveau tillen?

Social media

Scrollen, liken, sharen… laat je socials scoren!

E-mailmarketing

Nog steeds 1 van de top 3 meest effectieve kanalen.

Social media advertising

Tiktok, Instagram, LinkedIn… you name it!

SEA

Wie zoekt, die vindt… jouw merk bovenaan!