Honda Winterwheels: hoe een eekhoorn zorgde voor een sneeuwbal-effect in de verkoopcijfers!

Deze perfect geïntegreerde campagne om de winterbandensets van Honda te promoten werd warm onthaald op de hele Europese markt.

Honda Winterwheels

Waarom de eekhoorn als visual?

Een internationale campagne vraagt om een universele conceptvisual die van Zweden tot Tsjechië direct duidelijk moet zijn. Daarom bedachten we een ideale metafoor: de eekhoorn. Want, die anticipeert als geen ander op de winter door nootjes te begraven. Ideaal om de eigenaars van een Honda-wagen te sensibiliseren om tijdig aan winterbanden te denken voor het winterseizoen.

Het Europese online platform

Door strategisch mee te denken met Honda creëerden we één online platform voor zowel bezoekers, als dealers van over heel Europa. Een website met bovendien een bijzonder hoge User Experience en flexibiliteit. Met alle succes vandien.

Dankzij een gebruiksvriendelijke user interface met slimme selectiemodule komt men meteen tot een gepersonaliseerde selectie van velgen en winterbanden afgestemd op z’n gewenste type wagen, inch-maat… alles hoogst visueel & realistisch weergegeven.

Zo krijg je als consument enerzijds meteen waarnaar je op zoek bent en belandt je als potentiële klant anderzijds ook meteen diep op de juiste plaats in de funnel. Niet onbelangrijk als bedrijf.

Een Europese website betekent natuurlijk een heel pak landen en talen, maar ook die nood hebben we tot een deugd gemaakt. Zo krijgt de bezoeker ifv z’n landkeuze ook enkel het aanbod van dat specifieke land te zien, zodat voor Honda geen aparte sites nodig waren per land en alles dmv één centrale (digitale;-) engine kon aangestuurd worden waar per land een ander assortiment uitrolt.

Een handige dealerlocator brengt de consument dan weer meteen tot bij de juiste Honda-garagist om zo zonder omwegen de gewenste wintersets op z’n wagen te laten monteren en de funnel met een concrete actie af te sluiten: niet zomaar call-to-action, maar come-to-action!

POS die gezien mag worden

Aantrekkelijke displays, posters, table wobblers bij de dealers zorgen dan weer voor stopping-power om traffic naar de site te genereren en de vraag vanuit de consument actief aan te wakkeren. Strategisch geplaatst, want het zijn bijna altijd plekken waar klanten even moeten wachten. Hier doet een leaflet zeker z’n werk dankzij korte teksten, duidelijke pictogrammen, mooi fotomateriaal en een concrete call-to-action… Een goede leaflet oogt misschien eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt en juist daarom kiest ook Honda voor IOTTA.

Sales brochure

Een tastbare brochure is de ideale reminder. Het houdt de interesse warm en verhoogt zelfs het verlangen. De Honda winterbanden-brochure wordt Europees verdeeld in 8 talen waarbij ieder land voor verschillende types wagens, verschillende wintersets aanbiedt. Een huzarenstukje dus, en zo hebben we ze het liefst bij IOTTA. De combinatie van mooie studiofotografie en actieshots zorgen voor een esthetische en suggestieve look-and-feel.

Cross-selling promoties

Dankzij het succes van de campagne hebben we onze eekhoorn ook ingezet voor cross-selling promoties. Niet enkel budgetvriendelijk, maar ook business-wise heel slim om aanleunende producten in één en dezelfde flow mee te nemen en ook nog eens geweldig voor je brand awareness. Immers, een sterke visual wordt aan je merk gekoppeld en vice versa.

Benieuwd naar wat we voor jouw merk kunnen betekenen?

Ervaar echt meerwaarde.

Bezorg ons je gegevens en wij bezorgen jou een presentatie op maat.

Jouw content ook naar een hoger niveau tillen?

Fotografie

Beelden verwerken we 60.000 keer sneller dan het lezen van tekst

Webdesign

Maak je website attractief, interactief & vooral responsief!

Storytelling

Verover het hart van je doelgroep

Productlancering

Klaar om de wereld te veroveren!